vrijdag 21 februari 2014

Lien Van De Kelder in bloedstollende dubbelaflevering 'Vermist'


Lien Van De Kelder in bloedstollende dubbelaflevering 'Vermist'

'Vermist' pakt ook in dit vijfde seizoen uit met een razend spannende dubbelaflevering. Op woensdag 19 februari 2014 is het eerste deel van aflevering 'Liesbeth' te zien op VIER.

Op woensdag 19 februari is het eerste deel van aflevering “Liesbeth” te zien op VIER. Gastacteurs als Charlotte Vandermeersch, Lien Van De Kelder, Stefan Perceval en Peter Thyssen zorgen voor een flinke dosis suspense...

Aflevering 4: Liesbeth – deel 1

Er duikt een nieuw spoor op in een zaak van twaalf jaar geleden, toen Liesbeth Legaer verdween. Liesbeth was speurder bij de politie van Antwerpen en de vriendin van Nick. Tine zoekt raad bij haar vroegere baas Walter Sibelius, terwijl Nick solo op onderzoek trekt. Hij ontdekt een verschrikkelijk geheim. Een belangrijke gastrol wordt gespeeld door de zwangere Lien Van De Kelder.

Met: Charlotte Vandermeersch, Koen De Bouw, Lien Van De Kelder, R. Kan Albay, Peter Thyssen, Stefan Perceval, Hendrik van Doorn, Joris Van Dael,...

Vermist is een Vlaams fictieproject dat vanaf 2006 werd gerealiseerd door SBS Belgium en Eyeworks, bestaande uit een bioscoopfilm en een televisieserie. De verhaallijnen draaien om het vijfkoppige team van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie, dat zich bezighoudt met de opsporing van vermiste personen.

De film, geregisseerd door Jan Verheyen, diende tevens als pilotaflevering van de serie. In totaal telt de serie veertig afleveringen, verspreid over vier seizoenen. Hoofdrollen werden vertolkt door Koen De Bouw, Joke Devynck, Kevin Janssens, Stan Van Samang, Cathérine Kools, Marieke Dilles en Axel Daeseleire. Oorspronkelijk werd aangekondigd dat er geen derde seizoen zou komen, maar VT4 is hierop teruggekomen. Inmiddels zijn het derde en vierde seizoen op antenne geweest, het vijfde seizoen wordt in 2014 uitgezonden. Vanaf het vierde seizoen ging Vermist op VIER van start. Met nieuws dat Vermist in 2013 opnieuw geselecteerd is voor het festival van Monte Carlo, werd bevestigd nog voor aanvang van de opnamen van seizoen 5, ook al een zesde seizoen is besteld.

De serie en haar acteurs werden genomineerd voor diverse televisieprijzen, waaronder de Prijs van de Radio- en Televisiekritiek, Vlaamse Televisie Sterren en de televisieprijzen van het Festival de télévision de Monte-Carlo.

Vijfde seizoen
Voorbereiding

In juni 2012 werd bekendgemaakt dat Vermist één van de speerpunten voor het nieuwe VIER wordt. Er werd er direct duidelijk gemaakt dat er al plannen waren voor een vijfde seizoen van Vermist. Intussen is duidelijk dat Eyeworks opnieuw voor de productie zorgt.

Op 20 november 2012 werd door Liesbet Vrieleman, programmadirecteur van SBS Belgium bevestigd dat er een vijfde seizoen komt, door het grote succes van het vierde seizoen.
De opnamen

De opnamen starten op 6 mei 2013 en lopen tot 25 oktober 2013. In mei worden opnamen gemaakt rond Antwerpen, in Schilde en Londerzeel. In juni en juli werden opnames op Linkeroever ingeblikt. In augustus vonden er opnames in Antwerpen plaats. In augustus en september 2013 vonden er opnames in Sint-Gillis-Waas plaats. Er werd gefilmd in de Nieuwstraat. Half oktober werden opnames in het centrum van Beveren en in Ranst ingeblikt. Verder werden er ook opnames gemaakt in de Opera in Antwerpen.
Transmissie en kijkcijfers

De uitzending zou nog starten in het najaar van 2013. Het nieuwe seizoen wordt voorafgegaan door uitzendingen van seizoen 3 en 4. De eerste twee afleveringen Femke en Bernard werden in avant-première getoond op het filmfestival van Oostende. Daar werd verteld dat het vijfde seizoen vanaf 30 oktober 2013 wordt uitgezonden.  Later bleek dat de uitzending uitgesteld zijn naar 29 januari 2014.

De eerste en de tweede afleveringen haalde ongeveer 330.000 live kijkers dat vrij goed is met de concurrentie van Tegen de Sterren op en Volt meegerekend. De eerste aflevering haalde met uitgesteld kijken (Live +6) 492.402 kijkers.
Cast en crew

Naast huidige regisseurs Jan Verheyen en Cecilia Verheyden zullen ook nieuwkomers Kaat Beels en Kobe Van Steenberghe instaan voor de regie van enkele afleveringen.

Op 20 januari 2013 werd bekend gemaakt dat voormalig hoofdrolspeler Koen De Bouw halverwege het seizoen terugkeert als Walter Sibilius. De Bouw moest indertijd afhaken wegens professionele bezigheden als Los Zand en Loft. Volgens De Bouw blijft Vermist een ijzersterke serie en is hij bijzonder blij dat hij nu opnieuw mag meespelen. In oktober meldde De Bouw in De Zondag dat deze terugkomst maar van voorlopige duur is. Na enkele afleveringen verdwijnt hij alweer van het scherm.

Inmiddels werd duidelijk dat ook Marieke Dilles, Joke Devynck, Kevin Janssens en Stan Van Samang zullen terugkeren in het vijfde seizoen. Ook Axel Daeseleire zal terugkeren als Eric Coppens in een gastpersonage.

In september 2013 werd bevestigd door Gazet van Antwerpen dat Kevin Janssens halverwege het seizoen uit de reeks verdwijnt. Janssens zou moeten afhaken wegens theaterverplichtingen en zou het volgens de acteur tijd zijn voor iets nieuws.

Bas Adriaensen, Philippe De Schepper, Nico Moolenaar en Piet Matthys keren terug voor het script. Ook Michel Sabbe, Dirk Nielandt, Koen Sonck, Bart Uytdenhouwen en Kobe Van Steenberghe werkten mee aan de scenario's. In de afleveringen worden gastrollen gespeeld door Charlotte Vandermeersch, Lien Van De Kelder, Stefan Perceval, Tine Embrechts, Robbie Cleiren, Tiny Bertels, Johan Heldenbergh, Arnold Willems, Peter Thyssen, ...

Lien Van De Kelder uit ‘Nymphomaniac’ geknipt

Slecht nieuws voor de fans van Lien Van De Kelder: de sexy Vlaamse actrice zal dan toch niet te zien zijn in de erotische film ‘Nymphomaniac’ van Lars Von Trier. De film was te lang en dus werd Van De Kelder gewoon weggeknipt tijdens de montage, nou ja zeg.

‘Nymphomaniac’ toont de erotische reis die een vrouw maakt van haar geboorte tot ze 50 is. Het wilde verhaal wordt verteld door de zelfverklaarde nymfomane Joe, een personage dat vertolkt wordt door de Franse actrice Charlotte Gainsbourg. Ook enkele Belgen sleepten een rol in de wacht. Zo kruipt Michael Pas in de huid van Jérôme, de man van Joe, en kregen ook Lien Van De Kelder en Ivan Pecnik een klein aandeel in de film.

Het kleine rolletje van Lien Van De Kelder zal echter nooit te zien zijn op het witte doek. De Vlaamse actrice werd uit de film geknipt. ‘Dat heeft niets met haar artistieke capaciteiten te maken’, vertelt de productie in Het Belang van Limburg. Volgens acteur Michaël Pas was de film, die overigens uit twee delen bestaat, simpelweg te lang.

Regisseur Lars Von Trier mag dan nog wel eens de verkeerde dingen zeggen, hij is en blijft een geniaal filmmaker en een meester in marketing. Nymphomaniac is het laatste deel van de "Trilogy of Depression", naast Antichrist (2009) en Melancholia (2011).

De film komt uit in twee delen en voert heel wat bekende koppen op, zoals Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe, Sophie Kennedy Clark, Connie Nielsen, Jean-Marc Barr, Udo Kier en onze eigenste Michael Pas die uit De Slimste Mens werd gebonjourd. Om te kunnen genieten van de Belgische Tax Shelter werd er effectief gedraaid met een Belgische acteur in België. Volgens Lars zouden er ook twee versies van de film bestaan, een expliciete versie met veel naaktscènes en een softere versie. De film zou op 25 december 2013 in Denemarken in première gaan, nadien bij ons.

Naast Michael Pas zouden we ook onze eigenste Lien Van De Kelder zien opduiken in een kleine scene. Het scheelde niet veel of ze had een stomende seksscène met Nicole Kidman, maar de Hollywood diva vond het allemaal wat ver gaan(veel borsten, billen en bloot, red.) en kwam met een smoes van een plannings-conflict op de proppen om dan toch niet te moeten spelen in de nieuwe Lars Von Trier film. Met wie Lien dan wel zal spelen is nog niet duidelijk. Het valt ook nog af te wachten hoeveel skin de actrice zal tonen, al dan niet via een body double.

Slecht nieuws dus voor de fans van Lien Van de Kelder: de Vlaamse actrice zal dan toch niet te zien zijn in het eerste deel van de erotische film Nymphomaniac van Lars Von Trier. De film was te lang en dus werd Van De Kelder gewoon weggeknipt tijdens de montage. Volgens acteur Michaël Pas was de film, die overigens uit twee delen bestaat, simpelweg te lang. Het zal dus afwachten zijn op de Blu-ray release met deleted scenes, of deel 2 op de scenes met Lien Van De Kelder..

De veelbesproken prent ging op het Internationale filmfestival van Berlijn in ongekorte in wereldpremière. Door de 'porno-elementen' en de vele naaktscènes komt het werk van Lars von Trier niet in aanmerking voor een Gouden Beer. 'Nymphomaniac' zal er buiten competitie vertoond worden.

Terugkeer na dertig jaar
Voor Von Trier wordt het na bijna dertig jaar zijn terugkeer naar Berlijn: in 1984 werd er zijn doorbraakfilm 'The Element of Crime' vertoond. Op kerstdag ging de gekuiste korte versie al in première in Denemarken.

Volume 2 van 'Nymphomaniac' bevindt zich in de fase van post-productie. Het tweede deel gaat "ergens" in 2014 in première. Wellicht met onze eigenste Lien Van De Kelder in 1 van de rollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten