zondag 22 november 2009

Lien Van De Kelder nieuwe 'De Slimste Mens ter Wereld'

Zal actrice Lien Van De Kelder de nieuwe 'De Slimste Mens ter Wereld' worden?

Woestijnvis heeft nog voldoende kandidaten gevonden om deel te nemen aan inmiddels al de achtste editie van 'De Slimste Mens ter Wereld'. De namen van de 28 deelnemers aan het nieuwe seizoen van de razend populaire tv-quiz werden vandaag bekend gemaakt.

Aan het nieuwe seizoen doen opvallend veel televisieacteurs mee en weinig politici. Ecolo-kopman Jean-Michel Javaux en sp.a-fractieleider in de Kamer Bruno Tobback zijn de twee enige spelers uit het politieke veld.

De presentatie blijft in handen van Erik Van Looy, maar ook de allereerste presentator van de quiz, Bruno Wyndaele, zal zijn opwachting maken. Ditmaal mag hij het proberen als deelnemer.

Het programma kreeg eerder al kritiek omdat er van de negen juryleden, er maar één een vrouw was. Ook op gebied van deelnemers zijn de vrouwen stevig in de minderheid. Tien vrouwen dingen mee naar de hoofdprijs. Daarbij onder andere de actrices Maaike Cafmeyer (voor de tweede maal), Lien Van De Kelder en weervrouw Sabine Hagedoren.

Ook twee Nederlanders proberen de slimste mens ter wereld te worden, met name cabaretier Youp van 't Hek en tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

'De Slimste Mens' gaat van start op maandag 7 december op Eén. De finale wordt eind januari 2010 gespeeld.
De kandidaten in alfabetische volgorde
Luk Alloo - Ben Chikha Chokri - Maaike Cafmeyer - Ann De Bie - Karen Damen - Gilles De Bilde -
Koen De Graeve - Linda De Win - Sabine Hagedoren - Wim Helsen - Jean-Michel Javaux - Filip Joos -
Els Pynoo - Bruno Tobback - Youp van 't Hek - Lien Van De Kelder - Matthijs van Nieuwkerk -
Erika Van Tielen - Joost Vandecasteele - Peter Vandermeersch - Bent Van Looy - Hilde Van Mieghem -
Marc Van Ranst - Marcel Vanthilt - Sigrid Vinks - Tom Waes - Raf Walschaerts - Bruno Wyndaele

Filmregisseur Erik Van Looy zal dus ook dit seizoen de zware taak van presentator op zich nemen.

In de deelnemerslijst springen enkele namen in het oog, onder meer Bruno Wyndaele, die we nog kennen als presentator. Hij presenteerde tevens het eerste seizoen van De Slimste Mens. Of dit hem op voorsprong brengt ten opzichte van de andere kandidaten zullen we te weten komen binnen enkele weken. Daarnaast zullen ook Thuis-actrice Lien Van De Kelder en Koen De Graeve, die beter gekend is als “Mike” van de legendarische één-reeks van Vlees en Bloed, in de zeteltjes van De slimste mens ter wereld plaats nemen.

Opmerkelijk is ook dat er 2 Nederlanders deelnemen aan de quiz. De eerste is Youp van ’t Hek, een Cabaretier en de tweede is Matthijs van Nieuwkerk, tv-presentator, die onder ander “De wereld draait door" presenteert op de Nederlandse televisie.

De definitieve deelnemerslijst met daarop de namen van de 28 kandidaten is tot stand gekomen, nadat alle vragen eerst bij pot en pint in een Cafe getest werden door een groep van 150 potentiële kandidaten.

Zoals eerder vermeld werd, zal Rik Torfs, niet langer jurylid zijn tijdens het programma. Hij wordt vervangen door negen juryleden, waaronder Urbanus, Mark Eyskens, Sien Eggers, Kamagurka. Deze negen juryleden zullen ongetwijfeld zorgen voor hilarische momenten tijdens de quiz.

Op maandag 7 december wordt de aftrap gegeven voor het nieuwe seizoen van de Slimste Mens Ter Wereld. Vanaf dan binden de 28 kandidaten de strijd aan tegen elkaar, om de opvolger te worden van nieuwsanker Freek Braeckman. Of Lien Van De Kelder zijn opvolger wordt, weten we eind januari 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten