vrijdag 11 december 2009

Lien Van de Kelder verliest helaas Scrabble-strijd tussen Vlaanderen en Nederland


Lien van de Kelder vecht een Scrabble Battle uit met de Nederlandse Sophie Hilbrand.

Scrabble iets voor oudjes? Niets van. Actrice Lien van de Kelder (27) is volop het woordenboek aan het studeren, want op 9 december is ze kapitein van de Vlaamse ploeg die de Scrabble Battle aangaat tegen onze noorderburen.

'Als kind speelde ik altijd Scrabble, vooral op reis, samen met mijn ouders en zussen rond het zwembad. Scrabble is pure nostalgie.'

Lien van de Kelder weet al hoe ze het zal aanpakken. 'Woorden leggen die veel punten opleveren, denk maar aan yoghurt.' Op 9 december kan je vanaf 12.30 uur de taalstrijd bijwonen in Stereo Sushi in Antwerpen.

Actrice Lien van de Kelder (27) heeft het eerste Scrabble-kampioenschap van onze noorderburen, gisteren in Antwerpen, verloren.

Hoewel ze de strijd au sérieux nam en zelfs het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal bestudeerde, verloor haar team van de Nederlanders met 693 tegenover 784 punten.

Het woord 'vampen' deed de bekende teamkapitein uiteindelijk de das om. 'Blijkbaar is het meervoud van vamp vamps en dus niet vampen.

Jammer', vindt Lien van de Kelder. 'Toch vond ik het superleuk om mee te spelen. Ik ben van plan om thuis hard te oefenen voor volgende keer.'

Nederland is uitgeroepen tot Scrabblekampioen van de Lage Landen. In een spannende strijd won Nederland het uiteindelijk van België met het winnende woord 'en'.

Het Nederlandse team werd bijgestaan door teamcaptain Sophie Hilbrand. Voor Vlaanderen was sexy actrice Lien van de Kelder teamcaptain. De pre-selecties van de Scrabble Battle liepen gedurende 4 weken op Scrabblebattle.com, Facebook en Twitter.

Per land werden drie kandidaten geselecteerd die de eer van hun land mochten verdedigen in de grote Scrabble Battlefinale. Doel van deze Scrabble Battle was Nederlanders en Vlamingen op een ludieke wijze tegen elkaar te laten spelen en Scrabble een sexier imago te geven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten