maandag 23 mei 2011

Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in spannende en emotionele seizoensfinale van 'Zone Stad'

Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in spannende en emotionele seizoensfinale van 'Zone Stad'
Koen De Graeve mag dan wel zijn stempel op dit zesde seizoen van de politiereeks 'Zone Stad' gedrukt hebben als de beruchte keldermoordenaar… toch zorgde hij niet allèèn voor gemiddeld 816.131 kijkers (live +6) per aflevering van de politiereeks, goed voor een marktaandeel van 39,6 % (VVA18-54).
 
Ook de meeslepende plotwendingen, gastacteurs als Stany Crets, Veerle Dobbelaere, Barbara Sarafian, An Miller, Iwein Segers Axel Daeseleire en Kateleine Verbeke die voor pittige cases zorgden, en vooral ook de persoonlijke verhaallijnen van de vaste 'Zone Stad'-cast, en natuurlijk de vermeende naaktscènes van Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in het zwembad van de kelder van de keldermoordenaar, zijn ervoor verantwoordelijk dat dit huidige zesde seizoen gesmaakt werd.
Maar het zit er nog niet op. Op maandag 23 mei 2011 worden de ‘Zone Stad’-adepten meegesleept in een uiterst spannende en emotionele seizoensfinale. En daarin is een grote rol weggelegd voor Gene Bervoets, die we eerder deze reeks al zagen als Jean-Yves Bosvoorde, de invloedrijke vader van inspecteur Fien (Lien Van de Kelder).
Tom Van Landuyt kruipt al verschillende seizoenen in de huid van Ronny Nijs, een kruimeldief die de Antwerpse inspecteurs geregeld voorziet van nuttige informatie uit het milieu. Hij krijgt het emotioneel zwaar te verduren wanneer zijn zus Eva comateus wordt geslagen en wil koste wat het kost diegene vinden die dit op zijn geweten heeft. Wanneer Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde ontdekt dat haar vader Eva kende, en die dit halsstarrig blijft ontkennen, neemt ze op eigen houtje een duik in zijn geheime agenda.
En ook Guy Van Sande laat zich van zijn meest emotionele kant zien. De stoere inspecteur worstelt al jaren met de dood van zijn vader en laat zich op maandag 23 mei zelfs door zijn psychiater Daems (gespeeld door Barbara Sarafian) hypnotiseren om herinneringen uit zijn verleden op te roepen en zo hopelijk te weten te komen hoe zijn vader nu juist aan zijn einde is gekomen. Maar houdt hij dat potje beter niet gesloten? Toms nieuwsgierigheid zou wel eens desastreuze gevolgen kunnen hebben…
Ook voor Mark Tijsmans, vanaf 8 maart 2012 in de Stadsschouwburg van Antwerpen te zien in de musical ‘Domino,’ is een gastrol weggelegd in deze spannende seizoensfinale. Hij speelt Karel Moerman, die ervan verdacht wordt Eva Nijs te hebben vermoord. Of hij effectief iets met haar dood te maken heeft, zie je maandag 23 mei bij vtm.
Aflevering 13 Zone Stad: Privé
Wanneer Ronny's zus Eva de deur niet opent wanneer hij bij haar op bezoek komt, besluit hij zijn eigen sleutel te gebruiken. Eens binnen, wordt hij langs achteren benaderd en meteen neergeslagen. Terug bij zijn positieven, ziet hij zijn zus weerloos en bebloed op grond liggen. In het ziekenhuis verneemt Ronny van Tom en Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde dat zijn zus er erg aan toe is en dat de artsen haar in een kunstmatige coma houden.
 
Wanneer Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde de rinkelende GSM van Eva opneemt, herkent ze de stem van haar vader Jean-Yves, die meteen ophangt. Ze houdt het nieuws achter voor Tom en trekt samen met hem op buurtonderzoek.
Ondertussen schakelt Fiens vader Lukas in om ervoor te zorgen dat hij buiten schot blijft, maar zijn dochter maakt het hem niet gemakkelijk. Tom heeft een afspraak bij zijn psychiater Inge Daems, voor een hypnosesessie die grauwe herinneringen uit zijn verleden naar boven moeten brengen. Door het onderzoek heen, vallen voor Tom zowel op werk- als privégebied de puzzelstukjes in mekaar...
'Zone Stad', de seizoensfinale met Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde, maandag 23 mei om 21.35 uur op vtm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten