maandag 9 mei 2011

Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde in handen van de keldermoordenaar in Zone Stad

Het was weer een bloedstollende elfde aflevering van 'Zone Stad' met Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde.
 In deze spannende aflevering schitterden naast de vaste cast met Lien van de Kelder, gastacteurs Axel Daeseleire als de malafide loodgieter Patrick Libotte, Barbara Sarafian als Toms psychiater Inge Daems en Gène Bervoets, die de vader van Fien speelt.
Op maandag 2 mei 2011 zagen we al hoe Maarten De Ryck (gespeeld door Koen De Graeve) Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) wist te verdoven.
 Tevens zagen we de beelden van een naakte vrouw op de grond van de kelder, die wel heel erg leek op Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde.
Was Maarten De Ryck, onlangs pas vrijgelaten uit de gevangenis, dan toch de beruchte keldermoordenaar?
Eerst is er nog grote opluchting als de vermoorde vrouw in de kelder niet Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde is, maar een look-a-like van Fien.
Even later is het einde van Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde in Zone Stad toch nabij in de aflevering van Zone Stad 'Moeders en hoeren' op maandag 9 mei, wanneer ze alsnog in handen valt van de keldermoordenaar. De stoere inspecteur doet er alles aan om deze nachtmerrie te overleven, en ook Tom (Guy Van Sande) en Lukas (Werner De Smedt) zetten alles op alles om haar uit de klauwen van het monster te bevrijden. Maar komen ze op tijd?
Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde ligt namelijk naakt op de grond van de kelder, vastgebonden en wel.
Dan laat de keldermoordenaar de kelder onderlopen met water, zodat Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde verdrinkt.
Maar eerst wil de keldermoordenaar de vastgebonden naakte Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde nog verkrachten, niet voor de sm, maar omdat hij een jeugdtrauma heeft over zijn moeder. 

Op het moment dat Maarten een condoom om wil doen, om Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde te verkrachten, bijt ze in de hand van de keldermoordenaar en weet zo een gruwelijke dood te ontlopen.
Gelukkig overleeft dus Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde ternauwernood de keldermoordenaar in deze ware thriller van een aflevering van Zone Stad, zodat ze in de fictie reeks kan blijven.
Vraag blijft echter of we nu Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde bloot te zien hebben gekregen in deze spannende afleveringen van Zone Stad, of dat we alleen het gezicht maar niet het lichaam een borsten van Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde te zien kregen.
Volgens berichten op internet zou namelijk de actrice uit een opvallende vacature van afgelopen jaar begin oktober in diverse Vlaamse kranten de vervangster zijn geweest van Lien Van De Kelder.
De tv-makers zochten toen met spoed dit type actrice:
Vrouw tussen 20 en 35
Ongeveer 1,65 meter groot
Slank gebouwd
Cupmaat B of C
Geen tatoeëringen
Bij voorkeur donker kort tot halflang haar
Minimum aan acteerervaring 
De rest van het kranten artikel ging als volgt:
Dringend gezocht (maar moeilijk te vinden): naaktactrice
Vlaamse actrices voelen steeds meer gêne om voor de camera's uit de kleren te gaan. Daarom laten ze zich voor pikante scènes vervangen door stand-ins. 'Maar ook die zijn moeilijk te vinden', zegt Kris De Meester van Casting Studio.
Heeft u op 14 en 21 oktober en 22 november niets om handen? Voor een bekende Vlaamse dramareeks zoekt het Gentse bureau Casting Studio een dame om mee te spelen in enkele naaktscènes. 'Geen erotiek', benadrukt het rekruteringskantoor in een opvallende vacature.
Van de gelegenheidsactrice, die geen woord zal zeggen, wordt alleen verwacht dat ze in evakostuum opdraaft. Ze wordt in een zwembad aangevallen door een man. 'Aangezien de scène zich onder water afspeelt, heb je bij voorkeur voldoende zwemervaring en geen watervrees', staat nog in de oproep.
Herkenbaar in beeld
Misschien meer dan watervrees zullen de vrouwen hun schroom moeten overwinnen om uit de kleren te gaan en herkenbaar in beeld te komen. 'Zulke dames zijn inderdaad heel moeilijk te vinden', bevestigt Kris De Meester van Casting Studio. Hij moet in drie dagen een slanke jongedame met cupmaat B of C vinden, het liefst zonder tatoeëringen, die bloot voor de camera wil gaan.

De 'professionele' vergoeding, die wordt beloofd in de advertentie, kan misschien kandidates overtuigen. 'Naaktscènes worden beter betaald dan andere rollen. Vergoedingen variëren doorgaans van 250 tot 10.000 euro', zegt De Meester.
Eigen leven
Opmerkelijk: de naaktactrice moet de hoofdrolspeelster uit de Vlaamse dramareeks vervangen. Die weigert de blootscène zelf te spelen. 'De praktijk met invallers komt steeds vaker voor', merkt Kris De Meester.

Schroom speelt een rol, maar ook de vrees dat de beelden een eigen leven gaan leiden op het internet. Zo ervaart actrice Kadèr Gürbüz, die eerder dit jaar haar borsten toonde in Code 37 en Jes, het toch. 'Tien jaar geleden verscheen je naakt op tv en dat was het. Nu duiken die beelden onmiddellijk op YouTube op en blijven ze je achtervolgen. De consequenties zijn groter.'
Google de naam van Kadèr Gürbüz en u krijgt een waslijst van links naar filmpjes. Andere sites specialiseren zich in beeldmateriaal van bekende Vlaamse mokkels, zoals ze oneerbiedig worden genoemd. U kunt er Marie Vinck in volle glorie bewonderen in De Rodenburgs, Maaike Neuville in Van vlees en bloed en Veerle Baetens in Code 37. De stomende seksscène tussen Ann Ceurvels en Herbert Flack in Diamant - intussen al bijna vijftien jaar oud - vond eveneens de weg naar het internet.
Geen cent extra
Kadèr Gürbüz begrijpt actrices die daarom weigeren uit de kleren te gaan. 'Dan ga je beter naakt in Playboy staan: daar word je nog voor betaald. In Vlaanderen krijgt een actrice geen cent extra voor een stukje bloot. Neem daarbij het besef dat de beelden op ongepaste momenten opduiken in de media. Zoals bij Maaike Neuville: in Villa Vanthilt werd de bedscène uit Van vlees en bloed zonder boe of bah herhaald. Tot haar eigen verbazing.'

Met die negatieve ervaringen in het achterhoofd nemen actrices tegenwoordig geen risico's meer. Soms kunnen regisseurs ook niet anders dan werken met stand-ins of body doubles. 'Zo zullen in de verfilming van het boek Wij van Elvis Peeters de minderjarige acteurs worden vervangen in de expliciete scènes', aldus Kris De Meester.
Met in het achterhoofd de Zone Stad aflevering 'Moeders en hoeren' is er een sprekende gelijkenis tussen de rolomschrijving voor de gezochte naaktactrice, en de naaktscènes die Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde speelde in de kelder en het koude water met de keldermoordenaar. 
Wordt ongetwijfeld vervolgd...

1 opmerking:

  1. komaan zet er eens een naaktfoto van u eigen op :p

    BeantwoordenVerwijderen