vrijdag 6 juli 2012

Lien Van de Kelder als inspecteur Fien Bosvoorde tussen de skaters in Politie Antwerpen


Lien Van de Kelder als inspecteur Fien Bosvoorde tussen de skaters in Politie Antwerpen

Politie Antwerpen (eerder bekend onder de namen Zone Stad en Flikken Antwerpen) is een Vlaamse politieserie die zich afspeelt in hartje Antwerpen.

In elke aflevering  staan de beroepsactiviteiten van de politie-inspecteurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande), hun privé-leven en hun relatie met de andere  personages centraal.

Politie Antwerpen, Aflevering 9 King of Skate. 6 juli 2012 20.30 uur TROS Ned. 1

De werf van Tony Vermeer is al verschillende maanden de speeltuin van twee rivaliserende skatersbendes, die wedijveren voor de meest spectaculaire Youtube-filmpjes. Ze halen hiervoor gevaarlijke toeren uit en nemen onverantwoorde risico's.

De grootste lefgozer is zonder twijfel Geoffrey, een jonge skater die in het wereldje de 'king of skate' wordt genoemd en zelfs gesponsord wordt. Zijn stunt op de reling loopt echter fataal af.

Rechercheurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande) moeten uitzoeken of de tiener verongelukt is of vermoord.

Agenten Jimmy en Mike buigen zich ondertussen over een privacy case. Tussen de liefdesrivalen Lucas en Tom lopen de gemoederen zodanig hoog op dat de chef overweegt sancties te nemen.

Actie, spanning en emotie lopen dan ook als een rode draad door de  serie. De politierechercheurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande) pakken de misdaad aan van het centrum van Antwerpen tot de haven.

Elke nieuwe zaak confronteert hen met een ander milieu en met andere drijfveren. Ze krijgen met het volledige spectrum van de criminaliteit te maken, van zakkenrollerij, tasjesdiefstal, familiedrama’s, burenruzies over verkrachting, afpersing, moord, ... en de georganiseerde Oost-Europese maffia. 

Alle verhalen die aan bod komen, leunen dicht aan tegen de werkelijkheid. Voor de  makers is het een bewuste keuze geweest om fictie met feiten te vermengen. De sexy inspecteur Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande) zullen dan ook eerder bemiddelen in plaats van te verbaliseren wanneer ze geconfronteerd worden met een burenruzie of met partnergeweld.

Aflevering gemist? Politie Antwerpen is na de uitzending 7 dagen terug te zien op Uitzending Gemist.
Cast

Guy Van Sande - Tom Segers
Lien Van de Kelder - Fien Bosvoorde
Katrien Vandendries - Dani Wauters
George Arrendell - Jimmy N'Tongo
Peter Van Asbroeck - Mike Van Peel

Werner De Smedt - Lucas Neefs
Tine Van den Brande - Kathy Vanparys
An Vanderstighelen - Els Buyens
Warre Borgmans - Frederik Speltinckx

Lien Van de Kelder en Thomas Ryckewaert uit Kortrijk in internationale tv-serie The Spiral

In het najaar zal in verschillende landen de nieuwe vijfdelige miniserie van Hans Herbots (bekend van Het Goddelijke Monster, Flikken en Zone Stad) te zien zijn. The Spiral oogt vrij internationaal en is een Belgisch-Nederlands-Scandinavische coproductie. Met Lien Van de Kelder en Thomas Ryckewaert doen ook twee acteurs met Kortrijkse roots mee.

In de (Engelstalige) serie gaat het om een berucht en controversieel straatartiest (genre de Britse Banksy) genaamd Arturo, die ongrijpbaar lijkt voor de politie een grote kunstroof in 6 landen plant. De handtekening die hij overal achterlaat is ‘the spiral’. De kijkers kunnen ook interactief betrokken worden in het verhaal als ze lid worden van de community van The Spiral.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten