woensdag 27 juni 2012

Politie Antwerpen: Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in nieuwe spannende aflevering bij de TROS op Nederland 1


Politie Antwerpen: Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in nieuwe spannende aflevering bij de TROS op Nederland 1.

Na al het voetballen op het EK en TV is Lien Van de Kelder weer terug als inspecteur Fien Bosvoorde in Politie Antwerpen (eerder bekend onder de namen Zone Stad en Flikken Antwerpen).

Politie Antwerpen is een spannende, flitsende Vlaamse politieserie die zich afspeelt in hartje Antwerpen. In elke aflevering  staan de beroepsactiviteiten van de politie-inspecteurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande), hun privé-leven en hun relatie met de andere  personages centraal.

Actie, spanning en emotie lopen dan ook als een rode draad door de  serie. De politierechercheurs pakken de misdaad aan van het centrum van Antwerpen tot de haven. Elke nieuwe zaak confronteert hen met een ander milieu en met andere drijfveren.

Ze krijgen met het volledige spectrum van de criminaliteit te maken, van zakkenrollerij, tasjesdiefstal, familiedrama’s, burenruzies over verkrachting, afpersing, moord, ... en de georganiseerde Oost-Europese maffia. 

Alle verhalen die aan bod komen, leunen dicht aan tegen de werkelijkheid. Voor de  makers is het een bewuste keuze geweest om fictie met feiten te vermengen. De inspecteurs zullen dan ook eerder bemiddelen in plaats van te verbaliseren wanneer ze geconfronteerd worden met een burenruzie of met partnergeweld.

Aflevering gemist? Politie Antwerpen is na de uitzending 7 dagen terug te zien op Uitzending Gemist.
 
Cast

Guy Van Sande - Tom Segers
Lien Van de Kelder - Fien Bosvoorde
Katrien Vandendries - Dani Wauters
George Arrendell - Jimmy N'Tongo
Peter Van Asbroeck - Mike Van Peel

Werner De Smedt - Lucas Neefs
Tine Van den Brande - Kathy Vanparys
An Vanderstighelen - Els Buyens
Warre Borgmans - Frederik Speltinckx

Aflevering 8 van Politie Antwerpen met Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande): Isoleercel. 29 juni 2012 om 20.30 uur op Ned. 1

In het stadspark worden Barbara en haar man Peter tijdens het joggen opgeschrikt door een gestoorde kerel. Hij slaat Peter tegen de grond, steekt zijn ogen uit en verdwijnt in het niets.

Rechercheurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande) moeten de zaak ontrafelen terwijl een irritante journalist van het Antwerps Dagblad in hun nek ademt. Door zijn artikel maakt Miranda Kuypers haar opwachting op het politiekantoor.

Blijkt dat haar dochter acht jaar geleden in het stadspark werd aangevallen terwijl ze aan het wandelen was. Is er een verband tussen beide incidenten?

Katrien Vandendries speelt Dani Wauters

De dertigjarige Dani Wauters komt als dochter van een rijke industrieel uit een beschermd nest. Toch staat ze met beide voeten stevig in het leven en weet ze van aanpakken. Ze werkte zichzelf op van agente tot hoofdinspecteur bij de Opsporingsdienst.

In haar manier van werken is ze de tegenpool van haar politiepartner Tom. Ze denkt eerst en handelt pas daarna, en ze lost problemen bij voorkeur al pratend op. Geweld is  voor haar de laatste optie. De spanning met Tom is vanaf dag één te snijden, hoewel ze elkaar perfect aanvullen en samen als Yin en Yang zijn.

Guy Van Sande speelt Tom Segers

De veertigjarige Tom Segers is een gedreven hoofdinspecteur, die het gevaar allerminst schuwt. Geregeld loopt hij zelfs te hard van stapel en komt het denken pas na de actie. Zijn manier van werken is trouwens niet altijd orthodox. Zo deinst hij er niet voor terug om de wet in zijn voordeel te interpreteren en indien nodig, om te buigen. Hij kan ook goed met vuurwapens overweg en wordt daardoor geregeld de ‘cowboy’ genoemd.

Tom Segers is een echte workaholic, die uitsluitend voor zijn job leeft. Met sexy vrouwen heeft hij een verwrongen relatie sinds zijn huwelijk op de klippen is gelopen. Tom heeft sinds zijn echtscheiding de vrouwen afgezworen, maar hij kan niet aan hen ontsnappen. Zelfs niet op het werk, want na de tragische dood van zijn politiepartner moet hij een team vormen met Dani Wauters.

Lien Van de Kelder speelt Fien Bosvoorde in Politie Antwerpen

Vastberadener dan ooit de criminelen achter slot en grendel te krijgen, gaat Lien Van de Kelder er weer hard tegenaan als inspecteur Fien Bosvoorde.

Hoe slecht Tom ook bezig is, Fien toont zich de perfecte partner door hem buiten schot te houden wanneer nodig; letterlijk en figuurlijk. Maar dat betekent niet dat ze over zich heen laat lopen. Fien weet wat ze wil, en heel goed wat ze niét wil. De ietwat onzekere, verlegen inspecteur van weleer, heeft zich ontpopt tot een sexy vrouw met ballen, Fien is hot.

George Arrendell speelt Jimmy N’Tongo

Jimmy is de partner van Mike en deze  inspecteur is nog steeds vrijgezel en besluit in actie te schieten wanneer zijn collega’s hem hiermee plagen. Maar dat de liefde een ingewikkeld gegeven is, ontdekt Jimmy aan den lijve.

Peter Van Asbroeck speelt Mike Van Peel

De immer vrolijke inspecteur Mike denkt in Els eindelijk de vrouw van zijn leven gevonden te hebben. Spijtig genoeg loert zijn verleden om de hoek en Mike vreest dan ook dat er nog flink wat roet in het eten gegooid kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten