dinsdag 13 maart 2012

Lien Van de Kelder krijgt een bizarre moord met veel vragen te verwerken in 'Zone Stad'


Lien Van de Kelder krijgt een bizarre moord met veel vragen te verwerken in 'Zone Stad'

Gemiddeld 629.576 kijkers –met een piek van net geen 700.00 en goed voor een marktaandeel van 28,3% (VVA 18-54) - zagen op maandag 5 maart in 'Zone Stad' met Lien Van de Kelder hoe de hartverwarmende 7-jarige 'Belgacombetweter' Mano Dewulf nipt gered kon worden uit de handen van Peter Thyssen.

Ook in de derde aflevering van de Vlaamse politieserie met Lien Van de Kelder op maandag 12 maart 2012 tonen verschillende gastacteurs zich van hun beste én slechtste kant.

Ruth Becquaert schittert volgend najaar in de nieuwe tiendelige dramareeks 'Clan', maar op maandag 12 maart speelt ze de vriendin van de vermoorde Jacky Blommaert (gespeeld door acteur, muzikant en cabaretier Bart Schollaert) in de derde aflevering van het nieuwe seizoen van 'Zone Stad'.

Jurgen Delnaet -die momenteel op de planken staat in de hitmusical 'Domino' en bekend van zijn hoofdrol in de langspeelfilm 'Aanrijding in Moscou' en 'Code 37 – De Film'- speelt Patrick Blommaert, de broer van het slachtoffer.

In deze derde aflevering zien we naast Lien Van de Kelder ook Blerim Destani aan het werk als Jorge Arriaga, de nieuwe cliënt van advocate Inez Vermeulen (Sandrine André). Destani heeft Albanese roots maar werd geboren in Duitsland en is vooral daar actief als acteur.

In ons land brak hij door in 2009 als Nazim Tahir in Jan Verheyens 'Dossier K', waarin hij de zoon speelde van een vermoorde maffiabaas die bloedwraak wil en zich in de schemerige onderwereld van Antwerpen begeeft. En dat bleek hem te bevallen want ook in 'Zone Stad' duikt hij het criminele leven in ’t Stad in.

Aflevering 3: Myosotis
De conciërge van het Bosuilstadion stoot 's ochtends op een lijk waarvan de handen post mortem geamputeerd zijn.

Tom en Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) denken aan een rituele moord of een link met Mexicaanse drugskartels, maar Lucas vindt deze pistes te vergezocht. Bovendien vraagt hij lijkschouwer Lathouwers waarom Tom in het geheim een wapen liet onderzoeken op vingerafdrukken.

Hij vermoedt dat dit te maken heeft met de reden van Toms ontslag en gooit het met Lathouwers op en akkoordje. Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) merkt dat Tom steeds vaker in de drank vliegt en vreest dat dit een probleem zal worden.


GASTACTEURS naast Lien Van de Kelder: Sandrine André (Inez Vermeulen), Guido De Craene (Mark Lathouwers), Christophe Haddad (Maxime), Bart Schollaert (Jacky Blommaert), Jurgen Delnaet (Patrick Blommaert), Blerim Destani (Jorge Arriaga), Ruth Becquart (Diane De Wandeleer), e.a.

'Zone Stad' met Lien Van de Kelder, ieder maandag om 21.45 uur op vtm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten