vrijdag 15 april 2011

Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde in alweer een spannende en spectaculaire aflevering van 'Zone Stad' op vtm

Lien van de Kelder speelt Fien Bosvoorde in alweer een spannende en spectaculaire aflevering van 'Zone Stad' op vtm.
Fien Bosvoorde(actrice Lien van de Kelder) maakt sinds twee jaar deel uit van 'Zone Stad', maar het lijkt al veel langer. Dat is zonder meer haar eigen verdienste. Fien is intelligent, pikt de dingen snel op en ze staat haar mannetje in haar veeleisende job. En als ze wijze raad nodig heeft, kan ze altijd terecht bij Tom Segers, de ‘ancien’ met wie ze een hecht team vormt. Via haar opleiding als profiler komt Fien Bosvoorde(Lien van de Kelder) dit seizoen oog in oog te staan met Maarten De Rijck, die wordt verdacht seriemoordenaar te zijn.
Op maandag 14 maart wisten -naast de vaste cast- gastacteurs Bart Cannaerts, Stany Crets, R. Kan Albay en Bert Haelvoet gemiddeld 710.181 live-kijkers naar de derde aflevering van 'Zone Stad' met Lien van de Kelder te lokken, goed voor een marktaandeel van 34,1% (VVA 18-54). Op maandag 21 maart is het zesde seizoen toe aan de vierde aflevering, en dat belooft een spectaculaire te worden...
Geen spektakel zonder stunts. De productie van 'Zone Stad' doet al enkele seizoenen beroep op België's bekendste stuntman Olivier Bisback. Hij werkte mee aan tal van nationale en internationale televisie- en filmproducties en schitterde onder meer naast Demi Moore, Jean-Claude Van Damme en Gerard Depardieu, zij het in disguise. In 'Vuur/Water', de vierde aflevering van 'Zone Stad' op maandag 21 maart, zien we Olivier niet als stand-in, maar als David Meerman, die in het begin van de aflevering in brand schiet... Een gevaarlijke stunt, die van het scherm af spat.
In de nieuwe reeks van 'Zone Stad', die onlangs startte bij vtm, staat vooral de kleur rood centraal. Rood wordt namelijk geassocieerd met passie, bloed, liefde en vuur. De ideale kleur voor Vlaamse actrice Lien van de Kelder. Laat dat nu net enkele hoofdingrediënten zijn van de nieuwe reeks afleveringen die vorig seizoen gemiddeld 800.000 kijkers aan het scherm gekluisterd hield, goed voor een marktaandeel van 34% (VVA 18-54). Redenen om ook de 13 afleveringen van het zesde seizoen te verslinden zijn er genoeg. We blikken al even vooruit op aflevering 1.
Tijdens een vrijpartij op de achterbank van een bestelwagen, vindt een koppeltje -Petra en Senne- een rugzak vol drugs. De twee zien hun kans schoon om op korte tijd veel geld te verdienen en schakelen hun vriend Bart in die de pillen voor hen verkoopt. Ondertussen wordt op een afgelegen terrein een lelijk toegetakeld lijk gevonden. Tom en Fien Bosvoorde(Lien van de Kelder) ontdekken al snel dat het om Hans Serneels gaat, die genoteerd staat voor drugshandel en bendevorming. De pillen die Petra en haar vriendje Senne vonden, gaan al snel de hele school rond, maar de tieners bese en niet dat een drugsbaron de jacht op hen heeft geopend om zijn waar terug te krijgen. De tijd tikt, want de drugs - die levensgevaarlijk blijken te zijn - hebben al twee slachto ers gemaakt. Lucas laat zich meteen gelden nu hij Dany als commissaris vervangt. Maar de samenwerking met Tom verloopt allesbehalve vlot...
Gastrollen: Jenne Decleir (Gert), Tom Van Bauwel (Francis), Flor Decleir (Senne), Ans Van den Eede (Petra), Bram Vaesken (Bart), e.a.
Aflevering Vuur/water
David Meerman schiet in brand wanneer hij een sigaret opsteekt, en overlijdt aan zijn verwondingen. Als blijkt dat het slachtoffer brandweerman was en later een vrouwelijke collega van hem ook levend wordt verbrand, is het duidelijk dat het om een afrekening gaat. Wie heeft het op de brandweer gemunt en waarom? Maarten De Ryck wil enkel nog meewerken aan zijn onderzoek, als Fien hem mag verhoren. De stoere inspecteur is populair, want ook Lucas vraagt haar mee uit eten. Ondertussen brengt Tom een bezoekje aan meneer Veraghtert, de directeur van de school waar Toms vader heeft gewerkt. Die is niet blij met Toms visite.
Gastrollen
In deze vierde aflevering kruipt Marijn De Valck in de huid van commandant Albert Bellinckx, Kadèr Gürbüz speelt de vrouw van David Meerman en Anne Denolf en Steve Geerts zien we als Ingrid Vermanderen en Bjorn Castermans, twee collega’s van David.
'Zone Stad' met Fien Bosvoorde(Lien van de Kelder), iedere maandag om 21.45 uur op vtm.
Ook An Miller speelt gastrol in 'Zone Stad'.
Dat Veerle Dobbelaere geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, wisten we al langer. Maar dat de actrice die op maandag 4 april in de huid kroop van de meegaande Chantal Mahieu, op het einde van de aflevering van 'Zone Stad' een koelbloedige moordenares bleek te zijn, had niemand kunnen vermoeden. De zesde aflevering van 'Zone Stad' palmde overigens een marktaandeel in van 38,1% (VVA 18-54), waarmee de politiereeks enkel 'Wie kiest Pieter?' voor moest laten gaan in de programma top 20.
Op maandag 11 april hebben de makers van 'Zone Stad' alweer een straffe actrice kunnen strikken voor een gastrol in de zevende aflevering. An Miller speelt Lieve, een zwangere vrouw die haar ex-man Joris Kerkhofs (een rol van Frank Vercruyssen, bekend van 'Linkeroever', 'Dirty Mind' en 'De Smaak van de Keyser') in het ziekenhuis tegen het lijf loopt, in het gezelschap van  haar niewe vriend Marc. Het komt tot een moorddadige vechtpartij tussen Marc en de jaloerse paracommando, die het niet kan verkroppen dat Lieve hem verlaten heeft en meteen na de bloederige afranseling op de vlucht slaat. Fien (gespeeld door Lien Van de Kelder), een oud-lief van Joris, gaat zelf op zoek naar de man zonder Lukas (Werner De Smedt) of Dani (Katrien Vandendries) op de hoogte te brengen. Wanneer later blijkt dat Benjamin -de zoon van Joris en Lieve- ontvoerd is, loopt de situatie helemaal uit de hand.
Ondertussen ziet het er niet goed uit voor Toms moeder, die in het ziekenhuis is opgenomen nadat hij haar thuis bewusteloos heeft teruggevonden. De inspecteur komt voor de zwaarste beslissing van zijn leven te staan...
Aflevering 7 Zone Stad: Afscheid
Tom waakt bij zijn moeder die in het ziekenhuis ligt, maar de dokter heeft geen goed nieuws voor de geschorste inspecteur. Fien Bosvoorde(Lien van de Kelder) loopt er een oud-lief tegen het lijf: paracommando Joris Kerkhofs. Die valt in het ziekenhuis even later zijn zwangere ex-vrouw Lieve en haar nieuwe vriend Marc lastig, en het dispuut mondt uit in een vechtpartij tussen de twee mannen. Een moorddadige vechtpartij die Marc nauwelijks overleeft, waarop Joris op de vlucht slaat. Zonder Lukas of Dani op de hoogte te brengen gaat Fien Bosvoorde(Lien van de Kelder) zelf op zoek naar de man. Els denk dat Vincent aan de drugs zit en vraagt Mike een oogje in het zeil te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten