dinsdag 26 april 2011

Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde dood in 'Zone Stad', of is vermoorde blote vrouw een look-a-like van Fien?

Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde dood in 'Zone Stad', of is vermoorde blote vrouw een look-a-like van Fien?
 
Op maandag 18 april zagen gemiddeld 662.650 live-kijkers Barbara Sarafian naast Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde haar intrede maken in 'Zone Stad', als Toms psychiater Inge Daems. Daarmee bereikte de politiereeks een marktaandeel van 35,3% (VVA 18-54). Op maandag 25 april zag je naast de vaste cast onder andere Marieke Dilles aan het werk, die vorig jaar afstudeerde aan het Herman Teirlinck Instituut als Master Woordkunst. Dat ze niet alleen op televisie en op het bioscoopscherm met woorden kan goochelen, bewijst de 24-jarige actrice ook op de planken.
Sexy. Brutaal. Spannend. Een internationale look. Niet alleen Guy Van Sande kan zich deze eigenschappen toe-eigenen, ook de crimireeks ‘Zone Stad’ met Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde waarin hij voor het 6de seizoen op rij als inspecteur Tom Segers zijn opwachting maakt.

Ook Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde, Katrien Vandendries, Peter Van Asbroeck, George Arrendell en Werner De Smedt zijn terug op post. Rode draad doorheen het nieuwe seizoen is het onderzoek dat Fien Bosvoorde -gespeeld door Van de Kelder- voert naar een vermeende seriemoordenaar in het kader van haar eindwerk profiling.
Lien Van de Kelder speelt Fien Bosvoorde in Zone Stad.
Fien Bosvoorde maakt pas sinds twee jaar deel uit van 'Zone Stad', maar het lijkt al veel langer. Dat is zonder meer de verdienste van sexy Lien van de Kelder. Fien is intelligent, pikt de dingen snel op en ze staat haar mannetje in haar veeleisende job. En als ze wijze raad nodig heeft, kan ze altijd terecht bij Tom Segers, de ‘ancien’ met wie ze een hecht team vormt. Via haar opleiding als profiler komt ze dit seizoen oog in oog te staan met Maarten De Rijck, die wordt verdacht seriemoordenaar te zijn.

In de negende aflevering van 'Zone Stad' speelt Dilles Merel Beernaert, de dochter van Rik Beernaert, wiens minnares werd vermoord in zijn huis. De rol van Rik Beernaert wordt gespeeld door Rik Van Uffelen, zeker geen onbekende in de televisie- en theaterwereld.
Aflevering 9 : In het duister
De 35-jarige An Decorte wordt 's nachts wakker van een geluid. Ze gaat naar beneden op onderzoek en daar ontdekt ze dat er werd ingebroken. Zonder dat ze het ziet aankomen wordt de vrouw neergeslagen met een golfcub en 's ochtends wordt ze gewurgd teruggevonden. Tom en Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde denken in eerste instantie dat de inbreker in paniek is geslagen, maar wanneer ze ontdekken dat Decorte getrouwd was en ten tijde van haar dood in het huis van haar minnaar verbleef, trekken ze op onderzoek uit. Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde krijgt alweer een anoniem pakketje toegestuurd, met daarin een armband. Wanneer ze een sms'je krijgt van De Ryck -die ondertussen werd vrijgelaten- , vermoedt ze dat hij hierachter zit en zoekt ze hem thuis op. Wanneer Jimmy en Lukas weer samen gaan sporten, wordt de commissaris overvallen. Ondertussen krijgt Mike een onrustwekkende mail.
'Zone Stad' met Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde, iedere maandag om 21.50 uur op vtm.
Pittige verhaallijnen, meeslepende plotwendingen en een beeldtaal die ver vooruitloopt op vele andere Vlaamse reeksen: wat wil een mens nog meer van een zesde seizoen 'Zone stad'? O ja, even vergeten: een naaktscène van Lien van de Kelder natuurlijk. Lien?
Lien Van de Kelder «Er zitten véél naaktscènes in dit zesde seizoen Zone Stad(lacht)
Maar ook eentje van jou?
Lien van de Kelder «Hmmm. Er wordt wel één en ander bloot gesuggereerd, laat ik het zo zeggen.
Volgens bovenstaand interview is het dus nog niet zeker of het Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde effectief zelf is die naakt te zien is in het preview fragment, dat wordt nog even afwachten tot volgende week. Volgens geruchten op internet zou de naakte vrouw op de grond ook wel eens een bodydouble, look-a-like of stand-in van Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde kunnen zijn.
Zone Stad: aflevering Fashion
Modeontwerper David Lemmens is in het holst van de nacht naarstig naar iets op zoek in een atelier. Wanneer hij betrapt wordt terwijl hij zich probeert te verbergen voor een indringer, krijgt hij een schaar in zijn rug geplant door het gemaskerde individu. Tom en Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde begeven zich in de wereld van de high fashion, waar enkele afgestudeerde studenten in de aanloop naar een einddefilé, alles op alles zetten om de winnende collectie af te leveren. Na de werkuren stort Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde zich in de armen van de vrijgelaten De Ryck en vrijen er lustig op los, terwijl Lukas zich door haar vader laat intimideren.
 
Cast Zone Stad

Met: Guy Van Sande (Tom Segers), Lien Van de Kelder (Fien Bosvoorde), Katrien Vandendries (Dani Wauters), Peter Van Asbroeck (Mike Van Peel), George Arrendell (Jimmy N'Tongo), Werner De Smedt (Lucas Neefs), An Vanderstighelen (Els Buyens), Tom Van Landuyt (Ronny Nijs).Gastrollen: Barbara Sarafian (Inge Daems), Koen De Graeve (Maarten De Ryck), Koen Onghena (David Lemmens), Nathalie Wijnants (Rinke Herteleer), Hein Blondeel (Jonas Vandevelde), Antje De Boeck (Claire), Gene Bervoets (Jean-Yves Bosvoorde), David Davidse (Koen Deweerdt), Serge Henri Valcke (Walter), Alex Wilequet (Lucien), Jelle Van Limburg (5-jarige Tom), Sebastien De Smet (barman Club Central), e.a.

Zone Stad: aflevering Moeders en hoeren
Tom is helemaal in paniek wanneer hij verneemt dat de keldermoordenaar opnieuw heeft toegeslagen. Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde blijkt naakt en dood gevonden, of anders wel een body double. Hij maakt zich dus grote zorgen om Fien, die hij nog steeds niet heeft kunnen bereiken. Groot is de opluchting als de vermoorde blote vrouw een look-a-like van Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde blijkt te zijn. De vrouwelijke inspecteur gelooft nog steeds in de onschuld van De Ryck, en zet de zoektocht naar de echte moordenaar verder. Wanneer ze een verdachte op het oog heeft, bijt ze zich helemaal in de zaak vast, tegen de orders van Lukas in. Die maakt zich serieus zorgen over Fiens veiligheid en roept de hulp in van zijn rivaal Tom.

1 opmerking: