maandag 22 maart 2010

Lien van de Kelder aka Fien Bosvoorde in Zone Stad


Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) maakt sinds vorig seizoen deel uit van Zone Stad, maar het lijkt al veel langer. Dat is zonder meer haar eigen verdienste. Fien is intelligent, pikt de dingen snel op en ze staat haar mannetje in haar veeleisende job.

En als ze wijze raad nodig heeft, kan Lien Van de Kelder altijd terecht bij Tom Segers, de ‘ancien’ met wie ze een hecht team vormt. In de liefde is Fien haar soulmate nog niet tegengekomen.

Was ze vorig seizoen verliefd op de getrouwde forensisch expert Lucas, in deze reeks zal haar hart sneller slaan voor een ‘gevaarlijke’ kerel…

Zone Stad
De laatste ronde

In de boksclub vliegt Mario er serieus in en hij slaat zijn sparringpartner Didier knock-out. Enkele tellen later is de bokser nog niet bij bewustzijn.

Hij blijkt overleden. Het toeval wil dat Jimmy N'Tongo in de boksclub aan het trainen is en hij alarmeert zijn collega's.

Tijdens de ondervraging geeft Mario toe dat hij extra hard heeft geslagen en hij wordt aangehouden. Maar de autopsie wijst uit dat het slachtoffer koelbloedig vermoord werd.

Tijdens het onderzoek valt het op dat Jimmy zich vreemd gedraagt en komt aan het licht dat hij informatie achterhoudt.

Is de agent medeplichtig aan moord? Zijn collega Mike wordt naar het Crowne Plaza hotel gestuurd, waar een man is afgeranseld door de chauffeur van een escortemeisje.

Hij slaat de kerel in de boeien, maar denkt ernstig na over een bijverdienste als blijkt dat dit goed verdient.

Dani Wauters voelt dat er elektriciteit in de lucht hangt tussen Tom en wetsdokter Kathy.

Cast
Met : Guy Van Sande (Tom Segers), Lien Van de Kelder (Fien Bosvoorde), Katrien Vandendries (Dani Wauters), Peter Van Asbroeck (Mike Van Peel), George Arrendell (Jimmy N'Tongo), Tine Van den Brande (Kathy Vanparijs), Werner De Smedt (Lucas Neefs), An Vanderstighelen (Els Buyens), Warre Borgmans (Frederik Speltinckx), Lut Tomsin (Jeanine Segers).Gastrollen: Stan Van Samang (Mario), Luk Wyns (Rudy), Eline De Munck (Wendy), Olivier Bisback (Didier), Wim Van de Velde (Steve Hauwaert), Herman Boets (Geert Deridder), Annemarie Lemaître (Martine), Bert Strouwen (Ignace), e.a.

‘Zone Stad’, de politiereeks die een pittige cocktail serveert van actie en misdaad in Antwerpen, is vanaf 1 maart 2010 toe aan zijn vijfde seizoen.

In het nieuwe seizoen blijven pittige verhaallijnen, meeslepende plotwendingen, eigentijdse montage en puik acteerwerk de hoofdingrediënten. Aan de vaste cast is er niet gesleuteld.

De immer ravissante Lien Van de Kelder, de eigenzinnige Guy Van Sande en hun collega’s Katrien Vandendries, George Arrendell, Peter Van Asbroeck, Werner De Smedt, Tine Van den Brande, An Vanderstighelen en Warre Borgmans smijten zich in elke aflevering om de daders en hun motieven te ontmaskeren.

In de nieuwe ‘Zone Stad’ wordt er ook een nieuwe invalshoek uitgewerkt. Voor het eerst zien we een undercover agent in dienst van de Federale Politie aan het werk.

Een keiharde kerel die over verschillende identiteiten beschikt, wat hem toelaat om in verschillende criminele milieus te infiltreren.

De keerzijde is dat hij het zich niet kan veroorloven om zijn echte gevoelens te tonen.

En het wordt helemaal moeilijk wanneer hij verliefd wordt. Misschien op Lien Van de Kelder.

Bekende gastacteurs
Dit seizoen vertolken heel wat grote namen een gastrol in de reeks. Zo zien we onder meer Karlijn Sileghem, Koen Van Impe, Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts, Herwig Ilegems, Wouter Hendrickx, Stan Van Samang, Roel Vanderstukken, Sofie Decleir, Reinhilde Decleir en Luk Wyns aan het werk in de nieuwe afleveringen van ‘Zone Stad’.

Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) heeft de hots voor Brik, een undercover agent in dienst van de Federale Politie.

Hij behoort tot de absolute top en houdt zijn verschillende identiteiten netjes uit mekaar. Omdat hij in criminele milieus infiltreert, kan hij zich geen relatie veroorloven. Maar feit is dat gevoelens zich niet laten dirigeren…

Geert Van Rampelberg, die we afgelopen najaar in ‘Code 37’ aan het het werk zagen, neemt in ‘Zone Stad’ de rol van Brik voor zijn rekening.

Ook Ides Meire is op maandag 8 maart 2010 te zien in ‘Zone Stad’. Hij geeft gestalte aan een scoutsleider, die in nauwe schoentjes komt wanneer padvinder Bram, die voor de “fun” ontvoerd werd, echt spoorloos blijkt… Zorgt Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) dat alles goed komt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten