donderdag 8 september 2016

Nicole Kidman niet naast Lien Van de Kelder in internationale erotische film 'Nymphomaniac' van Lars Von Trier vanwege échte expliciete seksscènes


Nicole Kidman niet naast Lien Van de Kelder in internationale erotische film 'Nymphomaniac' van Lars Von Trier vanwege échte expliciete seksscènes

De aangekondigde Nicole Kidman zal dan toch niet opnieuw samenwerken met de controversiële regisseur Lars von Trier voor zijn felbesproken erotische project 'Nymphomaniac'. Wie wél nog altijd meespelen, zijn onze landgenoten Michael Pas, Ivan Pecnik en natuurlijk Lien Van de Kelder. Shia LaBeouf liet eerder al weten échte seks te zullen hebben tijdens de opnames. Hij beweert ook eigen sekstapes tussen zijn auditieformulieren te hebben gesmeten om von Trier te overtuigen van zijn capaciteiten ter zake.

In 'Nymphomaniac' kijkt een zelfverklaarde seksverslaafde terug op haar erotische ervaringen met een man die haar kwam redden toen ze klop kreeg. De hoofdrol is weggelegd voor Charlotte Gainsbourg.

Volgens The Hollywood Reporter zou Nicole Kidman zich teruggetrokken hebben uit de film. Volgens sommigen zou haar werkschema onverenigbaar zijn met dat van de nu al zwaar gecontesteerde film van Lars von Trier, met wie ze in 2003 samenwerkte voor Dogville (samen met haar toenmalige partner Tom Cruise). Anderen vermoeden dat Nicole Kidman het niet zag zitten om échte seks te hebben tijdens de opnames.

Dan is Shia LaBeouf een pak enthousiaster. Naar verluidt stuurde hij eigen sekstapes van zijn prestaties met zijn lief naar von Trier als onderdeel van zijn auditie. LaBeouf steunt de regisseur in diens overtuiging dat de naaktscènes zoveel mogelijk echt moet zijn. LaBeouf onthulde onlangs dat de cast zich ertoe heeft verbonden échte seks te hebben voor de camera's, wat hij terwille van de kunst graag doet. "Wat illegaal is, zullen we met wazige beelden filmen. Al de rest gebeurt gewoon in het echt. Von Trier is heel gevaarlijk, de gevaarlijkste kerel voor wie ik ooit heb gewerkt".

Naast Charlotte Gainsbourg en Lien Van de Kelder zullen we ook Willem Dafoe, Uma Thurman, Christian Slater en Stellan Skarsgard bloot zien in de film.

Willem Dafoe werkt voor de derde keer samen met de controversiële Deense regisseur Lars Von Trier. In de erotische film 'Nymphomaniac', over de seksverslaafde Joe (Charlotte Gainsbourg) spelen naast Lien Van de Kelder en Michael Pas ook Hollywoodkleppers als Shia LaBeouf, Uma Thurman, Jamie Bell, Christian Slater en Stellan Skarsgard.

De film 'Nymphomaniac' komt volgend jaar uit in twee versies: softcore en hardcore.

Lien Van de Kelder goes international. Na haar pracht hoofdrol in de Europese co-productie 'The Spiral' krijgt de Vlaamse actrice nu ook een rol in 'Nymphomaniac', de nieuwe film van Lars von Trier.

Eerder raakte al bekend dat Vlamingen Ivan Pecnik en Michaël Pas een rol spelen in de seksueel expliciete prent, die deels in ons land wordt opgenomen. Pas speelt de man van hoofdrolspeelster Charlotte Gainsbourg. De jonge versie van zijn personage zal vertolkt worden door Hollywoodster Shia LaBeouf ('Transformers').

Volgens kenners kan Nymphomaniac wel eens de internationale doorbraak worden voor Lien Van de Kelder. Na eerst in Vlaanderen furore gemaakt te hebben in Thuis en Zone Stad, werkt Lien sinds haar hoofdrol in The Spiral aan een internationale carrière.  Hoewel de frêle Van de Kelder in de afleveringen over de keldermoordenaar in Zone Stad al vrij ver ging door naakt in het water te acteren, gaan de naaktscènes in de erotische film 'Nymphomaniac' een stuk verder. Het kan niet anders of onze rondborstige Belgische filmster zal ook internationaal opvallen.

Lars von Trier draait erotische film in Gent

De Deense regisseur Lars von Trier vertoefde in Gent om er scènes op te nemen voor zijn nieuwste film, The Nymphomaniac. Dat heeft Cinevox uit goede bron vernomen. Het zou gaan om een internationale coproductie, waarbij onder meer het Belgische productiehuis Caviar betrokken zou zijn.

Charlotte Gainsbourg en Willem Dafoe zouden volgens Cinevox de hoofdrollen spelen in The Nymphomaniac, maar bij Caviar wilde niemand de namen bevestigen. Ook bij Location Flanders, dat Vlaanderen en zijn steden wil promoten als filmlocatie, kon niemand het bericht bevestigen.

Op de gespecialiseerde filmsite International Movie Database (IMDB.com) wordt ook Stellan Skarsgard vernoemd als een van de acteurs.

The Nymphomaniac wil het erotische leven van een vrouw in beeld brengen, tot op haar vijftigste. Gainsbourg speelde eerder al in von Trier's Melancholia, Dafoe was te zien in Manderlay. Samen speelden ze ook in Antichrist. Skarsgard is onder meer bekend van Breaking the Waves.

Ruwe en gekuiste versie
Op IMDB.com staan zowel The Nymphomaniac als The Nymphomaniac part 2 in preproductie. Volgens Peter Aalbaek Jensen van Zentropa, het productiehuis van von Trier, is de regisseur van plan om twee films tegelijk te draaien, een ruwe en een gekuiste versie. In de gekuiste versie zouden alleen blote borsten en naakte lichamen te zien zijn, in de ruwe versie zullen de acteurs en actrices echte seks met elkaar hebben. Het is de ambitie van von Trier om beide films op tijd af te hebben voor het Festival van Cannes, waar hij vorig jaar werd weggestuurd.

Von Trier en zijn ploeg zouden eind augustus al beginnen draaien. De rest van de film wordt hoogstwaarschijnlijk in Duitsland gedraaid, aldus nog Cinevox.

Na Lien Van de Kelder in 'The Spiral' en de nieuwe van Lars Von Trier gaat ook Maaike Neuville de internationale toer op, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Vlaamse actrice gaat in zee met de Britse regisseur Peter Greenaway (77), die vooral bekendstaat voor zijn expliciete vertoning van vrouwelijk naakt, seks, geweld en andere vulgariteiten.

Zijn nieuwste film 'Goltzius and the Pelican' speelt zich af in 1590 en brengt enkele erotische versies van de verhalen uit het Oude Testament tot leven. Maaike Neuville speelt de rol van Isodora en flankeert naast enkele Italiaanse sterren, voormalig Antwerps stadsdichter Ramsey Nasr en de Amerikaanse acteur F. Murray Abraham, die een Academy Award voor Beste Acteur won voor zijn vertolking in 'Amadeus'.

Nicole Kidman stopt met erotisch drama

Nicole Kidman heeft zich teruggetrokken uit de controversiële film Nymphomaniac van Lars von Trier.

Alhoewel de reden niet officieel bekend is gemaakt, vermoedt The Sun dat ze weigerde echte seks te hebben tijdens de opnames. Hoewel Nicole Kidman wel wat gewend is op filmgebied, gezien haar ervaringen met naaktscènes in de film Eyes Wide Shut uit 1999, een psychologische thriller en erotische film van Stanley Kubrick met in de hoofdrol ook Tom Cruise, gaat echte stomende seks op het witte doek Nicole toch net te ver.

Zac Efron: seksscènes met Nicole Kidman doodeng

De jonge hollywoodhunk Zac Efron heeft toegegeven dat de stomende scènes met de ervaren Nicole Kidman hem enorm bang hebben gemaakt.

 Zac vertelt in een interview met Black Book magazine dat de pikante scènes meteen werden opgenomen. "Nicole ging er helemaal voor. Ze zei tegen iedereen: ik breng mijn 'A-game', waar kom jij mee? Ik ben nog nooit zo bang geweest in mijn leven. Maar tegelijkertijd bevestigde het dat dit de film was waarin ik wilde spelen: één die me uitdaagde."

The Paperboy heeft al heel wat stof doen opwaaien door de heftige seksuele momenten die Zac en Nicole beleven. 

Charlotte Gainsbourg (21 Grams, Melancholia) vertolkt in de film de rol van Jo, een zelfverklaard nymfomane. Op een avond treft een oude vrijgezel haar in elkaar geslagen in een steeg.

Hij neemt haar mee naar huis waar zij terugblikt op haar erotische avonturen. Ook Lien Van de Kelder, Uma Thurman en Christian Slater zijn te zien in het pornografische drama.

Seksscènes

De 45-jarige Nicole Kidman zou dus de handdoek in de ring hebben gegooid nadat ze hoorde van de echte seksscenes die Lars Von Trier, waarmee ze eerder werkte voor Dogville, voor ogen had.

Shia LaBeouf daarentegen ziet échte seks tijdens de opnames juist wel zitten. Hij was naar verluidt zo enthousiast dat hij zijn eigen sekstapes naar Von Trier stuurde om de regisseur te overtuigen van zijn capaciteiten.

Van Nymphomaniac met Lien Van de Kelder komt zowel een softe als een hardcore versie van de film uit, naar verwachting in 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten