zaterdag 12 januari 2013

Eerste aflevering 'Hoera Cultuur' met Lien Van de Kelder op Canvas


Eerste aflevering 'Hoera Cultuur' met Lien Van de Kelder op Canvas


'Hoera Cultuur' is een nieuw cultuurmagazine op Canvas waarin Lien Van de Kelder wekelijks een vijftal reportages presenteert over evenveel culturele activiteiten.

Welke film moet je beslist zien, welk theaterstuk of welke dansvoorstelling? Welk boek moet je gelezen hebben of welke tentoonstelling mag je niet missen? Welk concert pik je best mee en wat is de cd die je zeker in huis moet halen? Actrice en presentatrice Lien Van de Kelder gidst je in een half uurtje door de culturele agenda.

Aflevering 1
- Ward Verrijcken interviewt Fien Troch over haar nieuwe film 'Kids'.

- Theaterregisseur Franz Marijnen is na veertig jaar terug waar het allemaal voor hem begon: in 't Arsenaal in Mechelen regisseert hij Lucas Van den Eynde en Lotte Heijtenis in 'Winter'.

- Sexy Tv-fenomeen en mediamadam Astrid Bryan blikt terug op haar verleden als zesjarige violiste in het tv-concours 'Jong Tenuto' van en met Fred Brouwers.

- Jimmy Kets fotografeert de Miss België-verkiezing van zijn project 'Niet mis' (boek + tentoonstelling).

- Striprecensent Geert de Weyer feliciteert striptekenaar Marc Sleen met zijn 90ste verjaardag.

'Hoera Cultuur' met Lien Van de Kelder, iedere vrijdag in 2013 om 19.32 uur op Canvas.


Lien Van de Kelder krijgt programma op Canvas

 Canvas pakt in het voorjaar uit met zeven nieuwe programma's. Dat heeft netmanager Mark Coenen woensdag bekendgemaakt in de Gentse Vooruit. Dat die locatie werd uitgekozen, is geen toeval want een van de nieuwe programma’s is een documentaire reeks over 100 jaar Vooruit. Ook actrice Lien Van de Kelder krijgt een eigen programma.

Lien Van de Kelder presenteert vanaf 11 januari 2013 ‘Hoera Cultuur!', een cultuurmagazine dat op vrijdag zal worden uitgezonden.

Nog nieuw is het programma 'Comedian vindt werk'. Tien Vlaamse comedians als Xander De Rycke, Nigel Williams en Bert Gabriëls zullen voor een reeks reality-documentaires vanaf 8 januari 'echte arbeid' verrichten. Bagage sorteren op Zaventem bijvoorbeeld, of tomaten plukken...

In 'De allerlaatste getuigen' vertellen de laatste overlevenden van de Eerste Wereldoorlog hun verhaal. In 'Het verdriet van Europa' trekt Rudi Vranckx langs de frontlijnen van de Europese crisis.

Annick Ruyts gaat in 'Seks@canvas' op zoek gaat naar het seksleven van de bekende en onbekende Vlaming.

Annick Ruyts werkt voor Canvas aan een programma over seks in Vlaanderen.

Seks@Canvas is een driedelige documentaire reeks waarin we kijken hoe het met ons seksleven gaat, Vlaanderen geeft zich bloot.

Wat houdt de Vlaming vandaag bezig, wat verwacht hij van seks en is dat meer dan vroeger? Heeft internet je seksleven beïnvloed? Is er voor alles een pil(Viagra) en waar is dat goed voor? Poseer je voor een naaktkalender? Zoek je je (seks)partners op het internet en hoe doe je dat dan? Hebben we in de toekomst virtuele naakte seks? Zijn er vandaag nog taboes(anale of plas seks) of moet alles kunnen? Is seks belangrijk of kan je ook zonder? Dit en vele andere onderwerpen kunnen aan bod komen.

Ivan De Vadder reconstrueert in 'De coulissen van de Wetstraat' memorabele momenten uit onze recente politieke geschiedenis. In '100 jaar Vooruit' kijken we met kroongetuigen en archiefbeelden terug op een eeuw Vooruit: van socialistisch ‘feestlokaal’ tot progressief kunstencentrum.

Canvas maakte ook de inhoud van de nieuwe afleveringen van het documentaireprogramma ‘Belga Sport' bekend. Komen aan bod: de rampzalige Anderlecht-Werder Bremen van 1993, de Ivorianen bij SK Beveren en het WK wielrennen van 1975 waarin Roger De Vlaeminck onverwacht niet won.

Canvas blijft ook inzetten op werk van Scandinavische bodem. Vanaf 11 januari worden elke vrijdag twee afleveringen van de Deense topreeks 'Borgen' uitgezonden.

'Voor mensen die op zoek zijn naar meer'

'Wij zijn overtuigd van de unieke positie van Canvas in het Vlaamse medialandschap, met een gevarieerd kwaliteitsaanbod voor mensen die op zoek zijn naar meer', zegt netmanager Mark Coenen. 'Meer en diepgaande duiding, kwaliteitsdocumentaires, cultuur, geschiedenis, wetenschap, fictie, humor en sport. Die gevarieerde mix willen we ook in de toekomst blijven garanderen met onze vertrouwde sterkhouders en een hele rist nieuwe programma’s.'

Lien Van de Kelder op patrouille met Brusselse politie in 'Volt'

In de laatste 'Volt' van 2012 – of de laatste 'Volt' tout court, als de wereld dan toch vergaat – gaat Lien Van de Kelder op nachtelijke patrouille met de Brusselse politie.

Tatyana Beloy vergelijkt een waterpijp met de sigaret, de undercoverreporter trekt naar het kapsalon voor een prijzenstudie en Kobe Ilsen laat zich voor de reclametest wekken door de Philips Wake Up Light, op woensdag 19 december in 'Volt' op Eén.

Interventies bij vechtpartijen, dieven klissen of inbrekers achtervolgen. Politieman of -vrouw zijn in onze hoofdstad, het is geen vak voor watjes. Geweld tegen agenten is de jongste jaren enorm toegenomen. Niet alleen verbaal maar ook fysiek geweld. Hoe gevaarlijk is de job? En vooral, hoe ga je daarmee om? Om dat te weten te komen, stuurde 'Volt' Zone Stad flik Lien Van de Kelder mee op nachtelijke patrouille met de politie van Brussel-Zuid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten