vrijdag 29 oktober 2010

Lien Van de Kelder heeft hoofdrol in controversiële Sinterklaas film 'Sint'


Het wordt een bange Sinterklaas voor Lien Van de Kelder.

De Vlaamse schone schittert sinds deze week kort in een trailer voor 'Sint', een horrorfilm die eind november in Nederland verschijnt. De film maakte al heel wat controverse los, omdat de figuur van Sinterklaas als bloederige wraakengel, moeilijk te rijmen valt met die van de grote kindervriend.

In de film speelt Lien Van de Kelder een verpleegster die aangevallen wordt door de roversbende van Sint Niklas, een in ongenade gevallen bisschop die tijdens de volle maan op 5 december dood en verderf zaait in de Nederlandse straten. De bloeddorstige bisschop maakt daarbij heel wat slachtoffers, onder meer dus Lien Van de Kelder.

Sint op Fantastic Film Festival in Brugge

Het is nog niet duidelijk of Sint Nicolaas ook bij ons in de zalen zal te zien zijn. De film gaat wel al in wereldpremière op het Brugse Fantastic Film Festival tijdens de eerste week van november.

Lien Van de Kelder, die van Kortrijk afkomstig is, speelde mee in verschillende musicals en was te zien in verschillende tv-series als Flikken, Wittekerke en Witse.

Lien Van de Kelder was ook een vast personage in Thuis en is als politie-inspecteur te zien in Zone Stad. De afgelopen jaren sprak ze verschillende stemmetjes in voor Herbie Fully Loaded, The Simpons Movie, Horton en Tinkerbell.

De derde editie van het Razor Reel Fantastic Filmfestival, dat horrorverhalen, mangafiguren en allerhande betoverende wezens op Brugge loslaat, kan dit jaar bogen op een wereldpremière op de openingsavond in Kinepolis: SINT is de nieuwe film van de Nederlandse Dick Maas, onder meer bekend van De lift, Amsterdamned en Flodder.

De acteurs Huub Stapel, Lien Van de Kelder, Barbara Sarafian en producer Tom De Mol openen als gasten het festival samen met festivalpeter Jan Verheyen.

Ook Johan Vandewoestijne, Anders Banke, Simon Rumley, Rik Sinkeldam, Paul Andrew Williams, Jake West, Daniel Maze en actrice Amanda Fuller, beter bekend van de series Buffy the Vampire Slayer, CSI en Bones staan verder op de werkelijk uitzonderlijke gastenlijst: wat startte als een bescheiden festival is duidelijk volwassen aan het worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten