maandag 21 juni 2010

Lien Van de Kelder doucht graag buiten onder een zonnedouchezak


Lien Van de Kelder doucht graag buiten!

Lien Van de Kelder doucht graag met warm water. Buiten. In de zon. Zonder BH. En ze is niet alleen. Ook Kobe Ilse, Lady Linn en enkele andere BV's outen hun voorkeur in een filmpje op het internet.

De filmpjes kaderen in een actie van het Vlaams Energie Agentschap, dat maandag haar campagne 'Kies voor groene warmte' op gang trok.

Daarvoor werden maandagochtend aan verschillende grote stations zo'n 25.000 zonnedouchezakken uitgedeeld.

Zonnedouchezakken, dat zijn zwarte bio-afbreekbare zakken die na enkele uren zonnen voor een zonverwarmde douche zorgen.

En onder zo'n zak neemt een milieubewuste BV zoals Zone Stad actrice Lien Van de Kelder tegenwoordig al eens graag een douche, zo blijkt. Of althans toch voor het filmpje.

Maandag 21 juni is de langste dag van het jaar, dus ook de dag met de meeste zonuren.

Als aftrap voor de campagne deelt het Vlaams Energieagentschap (VEA) op die dag al vroeg in de ochtend 25 000 gratis ‘zonnedouchezakken’ uit in Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters en het station van Leuven.

Zonnedouchezakken zijn bioafbreekbare, zwarte zakken.

Wie ze met water vult en enkele uren in de zon hangt, geniet wat later van een aangename zonverwarmde douche.

Het is een eenvoudige verwijzing naar het principe van de zonneboiler.

Verschillende bekende Vlamingen zoals Lien Van de Kelder, Luc De Vos, Lady Linn, Nic Balthazar, Kobe Ilsen, Low Impact Man, Lieven Scheire en Bert Gabriëls hebben zich al onder de zonnedouche gewaagd.

Hun douchefilmpjes staan op de campagnewebsite www.energiesparen.be/groenewarmte.

Op de site en in de campagnefolder vertellen ‘gezinnen uit de buurt’ welk groen verwarmingssysteem zij in huis hebben en wat dat financieel kan opbrengen.

En uiteraard is er ook informatie opgenomen over de verschillende technieken, de premies en tips die helpen om veel energie te sparen.

Van 21 juni tot 25 augustus loopt er een wedstrijd waarbij de webbezoekers die een leuke energieslogan verzinnen, een echte buitendouche zoals die van Lien Van de Kelder in het filmpje kunnen winnen.

Lien Van de Kelder en Lady Linn promoten de waterzak

Actrice Lien Van de Kelder en zangeres Lady Linn maken maar al te graag reclame voor de ‘zonnedouchezakken', de zwarte bioafbreekbare zakken die na enkele uren zonnen voor een warme douche zorgen.

In een tv-spotje neemt Lien Van de Kelder een ‘zakdouche' met kleren aan, Lady Linn neemt haar ‘magnificent shower' met een regenjas aan. Ook zanger Luc De Vos en presentator Kobe Ilsen zijn in een spotje te zien.

Gisterochtend werden in het kader van de actie Kies voor groene warmte 25.000 zonnedouchezakken uitgedeeld in de stations van Gent, Antwerpen-Centraal en Leuven.

1 opmerking: