zaterdag 24 november 2012

Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in aflevering 11 van Politie Antwerpen: De Stille Doder


Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in aflevering 11 van Politie Antwerpen: De Stille Doder

Politie Antwerpen (eerder bekend in Vlaanderen onder de namen Zone Stad en Flikken Antwerpen) is een Vlaamse politieserie die zich afspeelt in hartje Antwerpen. In elke aflevering  staan de beroepsactiviteiten van de politie-inspecteurs, hun privé-leven en hun relatie met de andere  personages centraal.

Aflevering 11 Politie Antwerpen: De Stille Doder. 20 juli 2012 20.30 uur Nederland 1 TROS

Rechercheurs Tom Segers(Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) moeten een anoniem telefoontje onderzoeken dat is binnengekomen op het kantoor van de Politie Antwerpen.

Op het opgegeven adres treffen ze in een bed het lijk aan van een naakte, oudere man.

De autopsie wijst uit dat er opzet in het spel is(hij had naakt seks met een andere vrouw) en de zaak komt in een stroomversnelling wanneer Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) onderzoek doet naar een tweede sterfgeval.

Agent Jimmy betrapt zijn collega Mike tijdens zijn illegale bijverdienste.

Hoofdcommissaris Dani kan haar jaloezie niet meer in de hand houden.


En hoe gaat het verder met de zwangerschap van inspecteur Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder)?

Actie, spanning en emotie lopen dan ook als een rode draad door de  serie. De politierechercheurs Tom Segers(Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) pakken de misdaad aan van het centrum van Antwerpen tot de haven.

Elke nieuwe zaak confronteert hen met een ander milieu en met andere drijfveren, ze leggen alles bloot. En ze krijgen met het volledige spectrum van de criminaliteit te maken, van zakkenrollerij, tasjesdiefstal, familiedrama’s, burenruzies over verkrachting, afpersing, moord, ... en de georganiseerde Oost-Europese maffia. 

Alle verhalen die aan bod komen, leunen dicht aan tegen de werkelijkheid. Voor de  makers is het een bewuste keuze geweest om fictie met feiten te vermengen. De inspecteurs zullen dan ook eerder bemiddelen in plaats van te verbaliseren wanneer ze geconfronteerd worden met een burenruzie of met partnergeweld.

Aflevering gemist? Politie Antwerpen is na de uitzending 7 dagen terug te zien op Uitzending Gemist.
Cast Politie Antwerpen, Zone Stad, Flikken Antwerpen

Guy Van Sande - Tom Segers
Lien Van de Kelder - Fien Bosvoorde
Katrien Vandendries - Dani Wauters
George Arrendell - Jimmy N'Tongo
Peter Van Asbroeck - Mike Van Peel

Werner De Smedt - Lucas Neefs
Tine Van den Brande - Kathy Vanparys
An Vanderstighelen - Els Buyens
Warre Borgmans - Frederik Speltinckx


Met een lied voor het klimaat willen Nic Balthazar en zestig van zijn bekende vrienden de hele wereld attent maken op de klimaatverandering. Dinsdag namen ze het nummer 'Do it now' op in de Tootsstudio van de VRT. Het is de bedoeling dat het liedje op 22 en 23 september over heel België te horen is en dat de beelden daarvan vervolgens over heel de wereld verspreid raken.

'Do it now' is een song bewerkt door Stef Kamil Carlens van Zita Swoon en dirigent Dirk Brossé. Een zestigtal BV's, onder wie Lady Linn, Lien Van de Kelder, Johan Heldenbergh en Luc De Vos, zongen het nummer in, samen met het kinderkoor van de Vlaamse Opera.

'De politici moeten nu handelen', zegt initiatiefnemer Nic Balthazar. 'Het dak van ons huis staat al in brand. Maar als we nu in actie schieten, kunnen we het huis nog redden.' Eerder lanceerde Balthazar ook al The Big Ask en The Big Ask Again, met hetzelfde doel: aandacht vragen voor de klimaatverandering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten