zaterdag 10 december 2011

Lien Van de Kelder neemt deel aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal


Lien Van de Kelder neemt deel aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Martine Tanghe presenteert al jaren het 'Groot Dictee', maar zal er dit jaar vanwege haar eerdere diagnose van borstkanker niet bij zijn. De organisatie liet nu weten geen vervanging voor de journaliste te voorzien.

Philip Freriks zal dit jaar alleen het Groot Dictee presenteren. De 22ste editie is opgesteld door essayist, auteur en columnist Arnon Grunberg. Enkele bekende Belgische deelnemers zijn Lien Van de Kelder, Geena Lisa Peeters, Freek Braeckman en de opvallende nieuwkomer Christophe Deborsu. Eens zien hoe die het er als Franstalige van zal afbrengen. "Ik droom er 's nachts al van. Het is super spannend", liet Deborsu weten.

Op woensdag 14 december vindt in Den Haag weer het beruchte Groot Dictee plaats. Martine Tanghe, de vaste Vlaamse presentatrice van het Groot Dictee, is er wegens haar ziekte (borstkanker) niet bij, en ze wordt ook niet vervangen. Lien Van de Kelder is er wel bij.

Philip Freriks dicteert dus alleen aan de 60 deelnemers én de kijkers van Canvas en de Nederlandse Publieke Omroep. Het dictee van de 22ste editie is dit jaar opgesteld door auteur, essayist en columnist Arnon Grunberg. Enkele bekende Belgische deelnemers zijn Freek Braeckman, Christophe Deborsu, Geena Lisa Peeters, Sam De Graeve, Freya Piryns en Lien Van de Kelder.Het Groot Dictee is op 14 december om 20.40 uur te volgen op Canvas.

Dertig bekende Nederlanders en Vlamingen waaronder Lien Van de Kelder nemen het in het Groot Dictee op tegen evenveel onbekende spellingliefhebbers. De jaarlijkse spellingtoets wordt op woensdagavond 14 december uitgezonden op Canvas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten