donderdag 5 maart 2009

Ook dit jaar willen we allemaal Lien Van de Kelder naakt zien tijdens de Humo's Pop Poll de Luxe 2009


Op Humo’s Pop Poll is er een categorie waar altijd extra naar uitgekeken wordt, en dat is de persoon die we allemaal uit de kleren willen zien gaan. Lange tijd was het Roos Van Acker die we het lieftst naakt willen zien, maar sinds vorig jaar zwaait Lien Van de Kelder de scepter. Vorig jaar was Wim Helsen de lucky bastard die haar borsten kon zien, en ook dit jaar kwam het er niet van.

Een naaktschilderij van Lien Van de Kelder komt morgen wel op de Wild Site van Humo om te veilen, maar it isn’t the real thing. Volgend jaar derde keer goede keer? Ter info: de prijs voor diegene die we niet uit de kleren wilden zien gaan ging naar Bart De Wever die met veel plezier zijn medaille kwam ophalen! Bij ‘lees meer’ het filmpje van vorig jaar.

Canvas kaapt al jaren de prijs van de Beste tv-zender weg op 'Humo's Pop Poll'. In ruil daarvoor brengt de Beste tv-zender elk jaar trouw een uitgebreid verslag van het evenement.

De resultaten van de jaarlijkse populariteitspoll van het weekblad HUMO werden ook dit jaar weer bekendgemaakt tijdens een zinderend Pop Poll de Luxe event in het Sportpaleis van Antwerpen. Daar werden vorige zondag, 22 februari, prijzen uitgereikt in tientallen categorieën. Guy Mortier stond als vanouds achter de microfoon en deelde de medailles uit, bijgestaan door stand-upcomedian Philippe Geubels. De jongens van Neveneffecten gingen backstage op zoek naar nieuws (en meer).

Er zijn vijf grote slokoppen, die elk drie prijzen in de wacht sleepten: Erik Van Looy (Beste film met Loft, Bekwaamste tv-figuur, Beste televisieprogramma met De slimste mens); Studio Brussel (Beste radiozender, Beste radioprogramma met Music for Life, en Tomas de Soete als Radiofiguur van het jaar), Tia Hellebaut (Vrouw van het jaar, Sportfiguur van het jaar, Spannendste sportmoment met de finale van het hoogspringen in Peking), dEUS (Beste groep nationaal, beste single nationaal, beste album nationaal. En Yves Leterme (Bekwaamste politicus, Ergerlijkste politicus, Lul van het jaar).

Ook Canvas deed het niet onaardig. Naast de bekroning als Beste tv-zender mocht het net zijdelings ook pronken met de trofee van het Beste buitenlandse tv-programma (Top Gear, ook op Canvas te zien) en die van 'Meeste doen lachen' (Neveneffecten, eveneens op Canvas). Beste nationale acteur werd Matthias Schoenaerts en beste actrice Maaike Cafmeyer, Beste zanger Milow en Beste zangeres Geike Aernaert.

Op Canvas zien we vrijdag hoe al die mensen en nog vele anderen hun prijs in ontvangst nemen en al dan niet Oscar-gewijs hun dank betuigen aan de Pop Poll–kiezers. Wie we niet zien, is Barack Obama: die kon namelijk niet komen maar heeft beloofd zijn medaille later op het jaar af te halen wanneer hij in Tremelo passeert.

Wat we ook niet zien, is hoe Bart De Wever uit de kleren gaat: dat was namelijk de expliciete wens van de stemmers in de (nieuwe) categorie 'Wie wil u niet uit de kleren zien gaan'. De NVA-voorzitter en 1 na slimste mens heeft uiteraard wel een puntige reactie klaar. Wie de Pop Poll-kiezers wél naakt uit de kleren wilden zien gaan, is Lien Van de Kelder. Of hun wens is uitgekomen, zal vrijdag blijken. De bevallige actrice haar tetten werd alleszins wel naakt op schildersdoek vereeuwigd door Matthias Schoenaerts.

Wie dan weer wel min of meer uit de kleren gaat, is de Stig: de mysterieuze anonieme testchauffeur van Top Gear. Voor de Pop Poll-kiezers en de Canvas-kijkers wordt zo eens en voor altijd diens (verrassende) identiteit onthuld.

Naast al die pittige optredens en fijne reportages bevat de Pop Poll de Luxe traditiegetrouw ook veel muziek: van de bekroonde artiesten (o.a. Milow en dEUS), maar ook van onder meer Novastar en de Clement Peerens Explosition.

Op Humo's Pop Poll zijn Barack Obama en Tia Hellebaut tot man en vrouw van het jaar verkozen. Yves Leterme werd zowel lul van het jaar als Belgische politicus van het jaar.

Gisteren deelde het weekblad Humo zijn jaarlijkse Pop Pollmedailles uit in het Antwerpse Sportpaleis. Barack Obama werd met bijna 5.000 stemmen verkozen tot man van het jaar, op verre afstand gevolgd door Yves Leterme (610 stemmen) en Erik Van Looy (368). Leterme werd wel lul van het jaar (2.673 stemmen), gevolgd door George Bush (1.048 stemmen) en politiebaas Fernand Koekelberg, die Humo vorig jaar één week uit de rekken liet halen wegens laster (838 stemmen). Daarnaast werd Leterme ergerlijkste Belgische politicus, maar - opvallend - ook Belgisch politicus van het jaar. Een andere opvallende dubbelslag sloeg Milow, die zowel won in de categorie 'beste zanger nationaal' als in de categorie 'ellendigste nummer' met 'Ayo Technology'.

Tia Hellebaut kreeg met 3.108 stemmen achter haar naam de plak voor vrouw van het jaar. Hillary Clinton en Kim Gevaert bezetten de tweede en derde plaats. Daarnaast ging Hellebaut ook met de medailles voor sportfiguur en sportgebeurtenis van het jaar aan de haal.

Het wordt stilaan een ijzeren wet op Humo's Pop Poll: wie op Studio Brussel de ochtend presenteert, wordt bekwaamste radiofiguur. Daarom moest Wim Oosterlinck, die de overstap naar Q had gemaakt, de plak drie jaar geleden afstaan aan Peter Van de Veire, en daarom werd Van de Veire, die nu op MNM presenteert, dit jaar van de troon gestoten door Tomas De Soete. In de categorie 'man van het jaar' klopte Van de Veire (4) dan weer De Soete (10). Daarnaast won Studio Brussel ook in de categorie beste radiostation en met Music for Life als beste radioprogramma. In de categorie 'opvallende nieuwkomers' valt Matthias Schoenaerts op, die voor het eerst sinds jaren Jan Decleir versloeg en 'beste acteur nationaal' werd.

Driemaal Erik Van Looy
Andere grote winnaar werd Erik Van Looy. Hij werd niet alleen derde in de strijd om de medaille van man van het jaar, maar won ook de medailles 'bekwaamste tv-figuur', 'beste tv-programma' met De slimste mens ter wereld en 'beste film' met Loft. Van Looy behaalde ook zilver in de categorie 'Wie heeft u het meest doen lachen?'. Neveneffecten gingen daar met het goud aan de haal. Tot slot wilde het Humo-publiek voor het tweede jaar op rij actrice Lien Van de Kelder bloot uit de kleren zien gaan, terwijl het dat Bart De Wever net niet wilde zien doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten