woensdag 22 juli 2009

Lien van de Kelder 'speelt' Miss Missy in Suske en Wiske animatiefilm De Texas Rakkers


9 miljoen euro gekost, 2 jaar hard aan gewerkt, maar hij mag gezien worden, de Vlaamse animatiefilm 'Suske en Wiske en de Texas Rakkers'.

Guy Mortier perfectioneerde het scenario en voor de stemmen van de door en door Vlaamse helden tekenden niemand minder dan Guy Mortier, Staf Coppens, Evelyn Verhegge, Bruno Vanden Broeck, Lucas Van den Eynde, Lien Van de Kelder, Filip Peeters en Sien Eggers.

Trots, ja, je verlaat de cinemazaal toch met onversneden trots als je 'Suske en Wiske en De Texas Rakkers' hebt gezien. Het is de duurste Vlaamse productie aller tijden en al kan hij visueel misschien niet helemaal tippen aan de animatiefilms van Pixar en Disney, het is zeker Europese top: het verhaal raast vooruit, de dialogen klinken en de decors zijn wondermooi.

Ian Mariën van Headphone schreef de muziek, maar ook Arno Hintjens en Beverly Jo Scott leverden een muzikale bijdrage. Lien van de Kelder verleent haar stem aan de sexy Miss Missy.

Wat is je favoriete scène?
Guy Mortier «Er zitten er heel wat in, ondermeer een spectaculaire achtervolging, maar als ik moet kiezen: het 'rustpunt' waarin Miss Missy(Lien van de Kelder), die aanvankelijk alleen maar een sexy rondborstige vamp lijkt, een zangnummer brengt dat bijzonder fraai is uitgebeeld. Daar laten de tekenaars zich wel even gaan.»

Vooral de borstpartij...

Guy Mortier «Die borsten wiebelen heel goed in het ritme, ja, heel fraai. Om maar te zeggen dat er ook mooie momenten in zitten voor de jonge vaders en de opa's in de zaal.» Lien van de Kelder speelt haar rol met verve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten